Rocamere.net – Din ce este alcatuit un sistem de supraveghere video

Un sistem de supraveghere video are ca scop intimidarea sau surprinderea infractorilor indiferent de conditiile atmosferice sau de perioada zilei. Astfel de echipamente se pot folosi atat pentru casele oamenilor de rand cat si pentru acoperirea unor zone de cladiri sau ansambluri rezidentiale, comerciale sau militare. Un sistem de supraveghere video reprezinta o investitie sigura si accesibila pentru securitatea dumneavoastra. Aceste echipamente va pote ajuta sa preveniti sau dupa caz sa stopati activitatea infractionala asupra proprietatii dumneavoastra si din fericire preturile lor sunt tot mai accesibile de la o zi la alta. Principalele componente ale unui sistem de supraveghere le vom afla impreuna mai jos:

1. Camerele de supraveghere

Probabil partea cea mai importanta a unui sistem de securitate, camerele video pot fi destinate mediului interior sau mediului exterior si pot imbratisa diverse tehnologii. Ele difera ca rezolutie, senzori de imagine, infrarosu, senzor de miscare sau lentila iar rolul lor principal este acela de a capta imaginile si a le trimite mai departe spre procesare catre unitatea de inregistrare / redare.

2. Dvr-ul sau Nvr-ul

Elementul cel mai complex al unui sistem de supraveghere video, dvr-ul este de fapt creierul intregii operatiuni de supraveghere. Acesta preia informatiile pe care le trimite camera video si le prelucreaza sau/si stocheaza. DVR este de fapt acronimul de la Digital Video Recorder, iar NVR este acronimul de la Network Video Recorder. NVR-ul este compatibil cu device-urile de tip IP, in timp ce DVR-ul se adreseaza camerelor de tip analog.

3. Monitorul

Are un rol de asemenea foarte important pentru ca acest element component al unui kit de supraveghere ofera sau reda utilizatorului imaginile preluate de la camere. El poate avea diverse forme si poate fi reprezentat de mai multe dispozitive.

4. Restul accesoriilor

Aici includem urmatoarele elemente componente:
-surse de alimentare
-Hard-disk
-cabluri
-sisteme de prindere