Principalele motive pentru care sa vizitezi Bulgaria macar odata

Nu am avut asteptari de la Bulgaria. Nu am întâlnit niciodată un bulgar, nu am întâlnit niciodată pe cineva care a fost în Bulgaria și nu am citit sau nu am văzut nimic despre acest loc. M-am dus în gol, și asta a fost frumos pentru o schimbare.

Cu toate acestea, am avut mari speranțe. După o experiență uitabilă în Turcia, am avut nevoie de un loc care sa ma faca să zâmbesc din nou, iar în timp ce trecerea cu autobuzul peste graniță era destul de anevoioasa, oarecum de rămas bun de la turci, am avut încă speranțe că Bulgaria ar fi diferită.

A fost.

Iubesc Bulgaria. După cum mă gândesc la cele trei săptămâni petrecute în țară, mă străduiesc să nu-mi amintesc deloc experiențele negative. Singurul meu regret este că nu am putut sta mai mult și să explorez.

Ce e atât de grozav despre asta? O să-ți spun.

Print

Este ieftin

Este una dintre țările cele mai ieftine la care am fost vreodată, iar din moment ce țara și-a abandonat planul de adoptare a monedei euro, lucrurile vor rămâne probabil așa. Salariile medii variază între 300 și 600 de dolari pe lună, iar lucrurile din țară sunt evaluate corespunzător. Asta înseamnă 2 USD pentru o plimbare în cabină, 3 pentru o masă de restaurant și 5 pentru un bilet la film.

Pensiunea mea din Plovdiv era frumoasă; Am avut paturi reale în loc de paturi, Wi-Fi ultra-rapid și un mic dejun zilnic de salam, șuncă, roșii, castraveți, măsline, brânză, fructe, toast, gem, muesli, ceai și cafea ). Totul mi-a costat în jur de 45 de euro pentru cinci nopți. Gin și tonicele de la baruri rar costa mai mult de 3 dolari. Noțiuni de conectat cu o cartela SIM cu internet cost cu o schimbare în jurul valorii de 5 dolari. Am reusit sa imi imbunatatesc costurile Airbnbs, in centrul orasului, atat in Plovdiv cat si in Sofia, pentru aproximativ 20 de dolari – 30 de dolari pe noapte. Dacă sunteți în căutarea unui loc accesibil pentru a călători în Europa, nu este mult mai bine decât Bulgaria.

belogradchik

Este diferita

Altele decât Sunny Beach și Varna pe coasta de est, nu prea mulți oameni vizitează Bulgaria. Probabil nu aș fi avut nici dacă n-am încercat să fug de Turcia chiar lângă ușă. Dar, după cum am învățat, locuri ca acestea sunt întotdeauna cele mai distractive pentru a explora – câțiva vrăjitori, prețuri scăzute și o priveliște autentică în țară fără o fațadă turistică strălucitoare. Tururile gratuite de mers pe jos din Sofia și Plovdiv au adunat doar 6-8 persoane pe zi (în orașe mai mari, puteți ajunge până la 30 sau 40 de ani) și chiar la turul gratuit de la Sofia, unde am mâncat gratis în unele dintre cele mai hipice din Sofia Articulațiile au avut doar 12 ani. Cetățenii străini pe care îi întâlniți vor fi, în general, studenți Erasmus sau oameni care vor trece. Dacă căutați undeva în Europa care nu se târăște cu turiștii la Paris și Londra, Bulgaria ar putea fi alegerea perfectă.

Shishman_street_Sofia_Bulgaria_leg

Este destul de sigura

Ca toate locurile, Bulgaria are zone umbroase, dar m-am rătăcit singur în dimineața devreme și nopțile târzii și nu m-am simțit niciodată în pericol. Mersul în casă numai la miezul nopții la Plovdiv și Sofia se simțea mai sigur decât majoritatea orașelor mari, mai ales că străzile erau în general calm și bine luminate. Chiar în jurul orei 2 am văzut în mod regulat fetele care mergeau acasă singur – de obicei, un semn bun că străzile sunt considerate sigure. Bineînțeles că ar trebui să luați măsurile de precauție obișnuite și să evitați părțile aspre ale orașului, dar, în cea mai mare parte, vă puteți odihni ușor în Bulgaria.

Toata lumea vorbeste si engleza

Ei bine, poate nu toată lumea, și poate nu perfect, dar majoritatea vor vorbi suficient pentru a vă înțelege și a vă răsfăța în conversații mici. De asemenea, am întâlnit mulți bulgari care au vorbit aproape de limba engleză perfectă, ceea ce a fost o mare surpriză pentru mine, mai ales după venirea din Turcia, unde engleza este aproape inexistentă. Am fost pregătit pentru o barieră lingvistică mare la sosirea mea, așa că era frumos să aflu că am fost înțeles de aproape toți cu care am intrat în contact, indiferent dacă este într-o cămin, un magazin, un restaurant sau o cafenea. Desigur, ar trebui să încercați să învățați și un mic bulgar. Nazdrave!